Hielspoor

Hielspoorklachten ontstaan door irritatie van de aanhechting van de voetzoolpees, de brede pees van de voorvoet naar de hiel. Voelt u pijn bij het staan en lopen onder de voet bij de hiel? Is vooral opstaan gevoelig? Voetafwijkingen zoals hielspoor kunnen goed worden opgevangen door het dragen van orthopedische steunzolen op maat.

Hielspoor steunzolen

Steunzolen voor hielspoor zijn speciaal ontworpen om de brede pees te ondersteunen en worden op maat voor u gemaakt om te passen in uw eigen schoen. Voor dames maken we ook steunzolen die passen in pumps of enkellaarsjes. Zo bent u langdurig pijnvrij en geven ze u de optimale ondersteuning, correctie of ontlasting van uw voeten.

Inlegzolen voor hielspoor​

De beste steunzolen op maat zijn los vervaardigde inlegzolen ter ondersteuning van het voetskelet en correctie van de voetstand, waardoor het lopen comfortabeler wordt. Zij ontlasten de banden, gewrichten, spieren van uw voet en andere lichaamsdelen. Inlegzolen staan ook bekend onder de naam correctiezolen, steunzolen, inlays, uitneembare voetbedden en supplementen.

Hielspoor inlegzolen die passen in uw eigen schoen

Inlegzolen voor hielspoor functioneren het best in goede schoenen met een hardere zool. We maken uw inlegzolen zo dat ze passen in uw gewone schoenen, werkschoenen of sportschoenen. U moet bij de aankoop van uw schoenen alleen wel rekening houden met wat extra ruimte die uw steunzool nodig heeft.  Steunzolen zijn eigenlijk onderhoudsvrij. Wij adviseren wel regelmatig te luchten en bij voorkeur te wisselen van paar en regelmatig afnemen met een vochtige doek. Zo kunt u zolang uw hielspoor aanhoudt lopen op slechts één op maat gemaakte inlegzool.

Hielspoor zolen op maat

Wij bespreken uw hielspoor klacht eerst altijd uitgebreid met u. Hoeveel loopt u, welke klachten u ervaart en in welke schoenen u wilt dat de zolen passen. Na onze diagnose maken we een voetafdruk met onze moderne apparatuur. Daarna begint het handwerk, onze Orthopedisch schoenmaker maakt elke zool ambachtelijk op maat. Bij aflevering controleren wij samen met u de pasvorm en perfecte functionaliteit van uw steunzolen. We adviseren daarbij over het inlopen en dragen van de inlegzolen, maar bijvoorbeeld ook over de schoen.

Waarom hielspoor zolen op maat?

De voetstand wordt beter gecorrigeerd voor ontlasting van de brede pees. De zool verbetert de algemene lichaamshouding en verdeeld de belasting van de druk onder de voeten (drukpunten vrijleggen). Bij het lopen merk je duidelijke verbetering van het looppatroon. De Orthopedisch schoenmaker kan de inlegzool zo ontwerpen dat eventuele achillespees klachten ook worden verlicht.

Hielspoor zolen zonder verwijsbrief

Op maat gemaakte steunzolen voor hielspoor passen beter, uw pijn is langdurig verlicht en we regelen alle zorgvergoedingen voor u. Waarom zou u zichzelf pijnigen met halve maatregelen of goedkope zolen die niet werken? Een steunzool op maat die past bij uw voet en schoen, dat is wat onze steunzolen beter maakt.

Gun uzelf het beste en maak een afspraak voor het inmeten bij de Orthopedische schoenmakers van Robert Schilte.

Maak een afspraak