Steunzolen

Voetafwijkingen zoals bijvoorbeeld hielspoor, platvoeten of holvoeten kunnen goed worden opgevangen door het dragen van orthopedische steunzolen op maat. Deze goede steunzolen worden op maat voor u gemaakt. Voor dames maken we ook steunzolen die passen in pumps of enkellaarsjes. Zo bent u langdurig pijnvrij en geven ze u de optimale ondersteuning, correctie of ontlasting van uw voeten.

De beste steunzolen op maat zijn los vervaardigde inlays ter ondersteuning van het voetskelet en correctie van de voetstand, waardoor het lopen comfortabeler wordt. Zij ontlasten de banden, gewrichten en spieren van uw voet en andere lichaamsdelen. Steunzolen staan ook bekend onder de naam correctiezolen, inlegzolen, uitneembare voetbedden en supplementen.

Steunzolen worden gebruikt voor de behandeling van mensen met verschillende klachten, zoals hielspoor, enkel- knie- en heupklachten, platvoeten, rugklachten, reumatische aandoeningen, drukpunten onder de voeten en sportblessures.

Steunzolen die passen in uw eigen schoen

Steunzolen functioneren het best in goede schoenen met een hardere zool. We maken uw steunzolen zo dat ze passen in uw confectieschoenen, werkschoenen of sportschoenen. U moet bij de aankoop van uw schoenen alleen wel rekening houden met de ruimte die uw steunzool nodig heeft. Steunzolen zijn eigenlijk onderhoudsvrij. Wij adviseren wel regelmatig te luchten en bij voorkeur te wisselen van paar en regelmatig afnemen met een vochtige doek.

Steunzolen op maat laten maken​

Wij bespreken uw klacht eerst altijd uitgebreid met u. Hoeveel u loopt, welke klachten er specifiek zijn en of de zolen moeten passen in speciale schoenen. Na onze diagnose maken we een voetafdruk met onze moderne apparatuur. Onze Orthopedisch schoenmaker maakt elke zool ambachtelijk op maat. Bij aflevering controleren wij samen met u de pasvorm en perfecte functionaliteit van uw steunzolen.We adviseren daarbij over het inlopen en dragen van de inlegzolen, maar bijvoorbeeld ook over de schoen.

Waarom steunzolen op maat?

  • Beter corrigeren van de voetstand
  • Het verbetert de algemene lichaamshouding
  • Het verdeeld de belasting van de druk onder de voeten (drukpunten vrijleggen)
  • Verbetering van het looppatroon
  • Rust en verlichting van spanningen bij hielspoor of achillespees klachten

Steunzolen zonder verwijsbrief​

Steunzolen op maat passen beter, uw pijn is langdurig verlicht en we regelen alle zorgvergoedingen voor u. Waarom zou u zichzelf pijnigen met halve maatregelen of goedkope zolen die niet werken? Een steunzool op maat die past bij uw voet en schoen, dat is wat onze steunzolen beter maakt. Gun uzelf het beste en maak een afspraak voor het inmeten.

Maak een afspraak